After work

oktober 24, 2011 in Havsöring, Utrustning by kobben

Stannade till på hemvägen och kollade tempen och tog ett par kast. 8,3 grader, sol och vind från SO. Lite oväntat klev det på en fisk. Var rätt säker på att det var regnbåge då den omgående gjorde sex höga hopp på långlina. Men det visade sig vara en pigg och blank öring! Flugan: en polarmagnus. Öringen simmade hem lika pigg som innan.

Passen innan har jag varit osäker på flugval och fart på hemtagning. Spinnfisket har levererat på stora beten i turbofart. Därför har jag med fluga efterliknat detta så mycket som möjligt med storlek, färg och fart. Men denna gång tänkte jag att nu skiter jag i det här och kör på som vanligt med en mindre fluga i normalt tempo.  Ytterligare ett bevis på att det mest handlar om att ha betet på rätt plats vid rätt tillfälle.

Tips på kustgadget:

En potatishandske fungerar bra som landningshandske. Den är nästan lika mjuk som en fingervante men lättare att göra ren. Ett effektivt landningsredskap för fisk som ska med hem. Ett lätt tag runt stjärtspolen räcker för att fångsten ska säkras. Är det fisk som ska sättas tillbaka bör man vara försiktig med fiskens slemlager och bäst av allt är att inte röra den alls.