Dunderblänkare och flytringspremiär

mars 17, 2012 in Havsöring, Utrustning by kobben

Premiärtur med nya ringen. Det tog ett tag innan jag listat ut vart allt skulle sitta inkluderat mig själv. Det var först i vattnet som bitarna föll på plats. Fick kliva iland ett par gånger för att justera spännen och släppa ur luft då jag pumpat sätena för hårt. Hade valt ett ställe med pålandsvind för att slippa oroa mig om att driva utåt. Var själv ute.

Fiskar först av en vik med mjuk botten. 1,9 grader i vattnet. Jag tog hem flugan sakta och lät den hänga lite förföriskt emellanåt. Det var helt dött, inga vak och inga bytesdjur. Vädret var halvtrist, ett lock på hela himlen och det blåste kyliga vindar. Bytte plats och fiskade istället av en djupkant intill ett grundområde. Det var mycket rörelse i vattnet och platsen såg intressant ut. Körde på bra länge men jag började misströsta. Tårna började bli kalla och det började bli dags för kaffe och mackor. Plötsligt small det till. En öring plockade flugan i full fart vid ytan. Den drog ut all löslina och fortsatte. Rullen ven och backingknuten rasslade genom öglorna. Undrade vad i all sin dar jag lyckats kroka. Lyckades få tillbaka det mesta av linan. Det kändes som jag hade återfått kontroll och förberedde mig för en snabb landning. Först då insåg jag storleken och konditionen på fisken. Bestämde mig istället för att kliva i land för landning och vägning. I samma stund som jag började paddla mot land såg den mig och flytringen och drog iväg med en serie höga luftsprång. Den blev helt tokig.

Hade under tiden fått kontakt med karki på högtalartelefon som lyckligtvis befann sig med kajaken inte allt för långt bort.

Karkis kaviartaxi

Karki var snabbt på plats med kajaken och när jag landat assisterade han med kameran. En vacker hona. Grov över ryggen och trind om magen. 2600 gram och 62 cm. Lika glada bägge två firar vi med kaffe och choklad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2600g fördelat på 62 cm.