Gäddpass och kroktips

september 10, 2011 in Gädda by kobben

Har testat en annan krok till gäddtuberna. Tiemco TMC 911s. Den har ett långt skaft vilket är en fördel på långa tubflugor. Allra helst i klart vatten eller vid sådana förhållanden gäddan hugger långt bak. De är grova i godset, vassa och rostfria. En nackdel är vikten, de är rätt tunga. Ett tag gjordes en satsning på Partridge Ad swier utan hulling. Fördelen med dem var att de hade ett stort krokgap, krokade bra och gick smidigt att kroka loss men tyvärr var de riktigt klena i godset och dessutom rostade de snabbt vilket även tiemco 8089 gjorde.

Den bästa krok jag testat hittills är partridge Universal Predator #4/0. Stark, lång, tunn med stort krokgap.

 Har testat med titan som tafsmaterial. Tafsarna blir tunnare och lättare vilket faktiskt märks av efter långa pass . Luftmotståndet blir mindre. Har dock haft problem med tafsbrott och har gått tillbaka till Vision wire line. Tydligen är det fler än jag som haft samma problem med titan till flugfiske. Har använt krympslang som krokhållare med 911s som var för fet för att tryckas in i tubslangen. De smälts fast över krokögat och sitter således fast på tafsen. Hänger kroken löst bakom tuben missar man många hugg. Silikonslang fungerar men de är ofta inte tillräckligt styva för att få tyngre krokar att peka rakt bakåt.

Dagens största högg på en Sheep-head med röd framdel och koppar/flash bakdel. Saknade matta så jag öste vatten över bryggan för ett snabbt kort.

7100g 95cm. Tung.