Gös och öring

februari 26, 2012 in Havsöring by kobben

Hängde med Matte, Micke och Jimmy på ismete och lakepimpel. Grymt spännande kvällsfiske. Tyvärr dröjde fångsten till morgonen efter. Grattis till fångsterna!

Ett öringpass med John och Johan stod på schemat. En hård dag med medelvind på 20 m/s . Morgonen var trög men vi hade sparat det hetaste stället till sist. När vi parkerat ser jag hur John gräver i snön framför bilen. När jag frågade vad han höll på med sa han att han la ölen på kylning. Här blir det fångst! Ingen öring ingen öl var reglerna. Inga problem tänkte jag men tiden och kasten rullade på. Jag måste erkänna att jag började misströsta och jag tänkte fråga om vi inte kunde fira något annat än fångst. Men rätt var det var sög till hårt i spöt. Gjorde mothugg och ropar efter John ungefär samtidigt som fisken kliver av och lämnar en kraftig virvel efter sig. Tar hem linan för att kolla till kroken. Bredvid mig ser jag hur John kliver några steg närmare och lägger ut ett kort kast. Ett par strippar senare höjer han spöt med jordens leende. En pigg fisk på 46 cm landas och vi delar glädjen över en iskall Landsorts lager. Grattis! Läs mer på Johns blogg.

Micke med gös strax under 3kg

Jimmy med premiärgös på 3540g

John med 46 cm öring.

Landad fisk firas med kall öl. Bild från John.