Hembygge och silver gav guld

november 13, 2011 in Havsöring by kobben

Inför helgens firmatävling i havsöring hade jag laddat upp med något nytt, hembyggda kustbeten. Kommer en beskrivning på hur man gör dem sedan. Under uppvärmningspasset körde jag först med fluga på ett välbeprövat ställe. Det vakade och kändes hett. Provade tempoväxlingar och olika mönster utan resultat. Ville sedan prova hur de nybakade dragen gick och fick ganska omgående fångst.

Tävlingsdagen var koncentrationen på topp trots en stressig morgon. Det var mycket aktivitet och jag tappade flera stycken trots att jag kände att jag var med på noterna. Körde full fart för att några meter innan land droppa betet till botten. Klassisk tobisplagiering med andra ord. Även idag levererade hembygget. Silvret blev till guld.

En mindre fisk och en strax under måttet. Kobben 24g G/Sv. är hittills hundraprocentiga.