Höstpremiär 2011

oktober 15, 2011 in Havsöring by kobben

Dagen inleddes med ett samtal kl 0430. ”Är du redo att göra kusten osäker?” ”alla gånger, när kommer du?”
Det var kusin Andreas som hade fått akuta ryckningar i kastarmen. Det skulle det givetvis rådas bot på och 30 minuter senare satt vi i bilen på väg till öringens bakgård.
Väl framme möttes vi av 7,9-8,5 grader i vattnet och vind redan före soluppgång. För att få syn på eventuella vak så fiskar vi längs en läkant som ofta brukar leverera vid sydvästliga vindar. Det händer inte mycket, en spigg som är uppe och sprätter i ytan det är allt. Brasfisket, grillkorv och kaffe blev till slut för frestande och vi beger oss tillbaka. På vägen frågar Andreas ”Hur är den här sträckan?”. ”De är bara dy, helt ointressant” svarade jag. För att visa hur det gick om man försökte sig på detta, traskade jag ut i ”dyn”. Jag hade visst ordentligt fel. Inte nog med att det var perfekt tigerbotten, en halvminut senare vakar det inom kastavstånd.
Vi bjöd öringen på en buffé av baitfishflugor men vi blev ratade precis som det gällde en ”kräsen kvinna”. Ett flugbyte senare sög det till hårt i linan och lyckan i sprider sig. Fast fisk!
 Efter en god fight kunde Andreas säkert taila denna vackra firre på strax över 50 cm. Hon föll till slut för en polarmagnus.
Tack för kaffet!
/Jonas