Patagonia Stealth Hip Pack

oktober 11, 2012 in Utrustning by kobben

Skaffade för ett tag sedan en väska från Patagonia. Nu har jag använt den ett tag och tänkte dela med mig av mina första intryck.

 Modellen jag har heter Stealth hip pack vilket säger att det är en midjeväska. Men om man använder den avtagbara nackremmen blir det mer som en chest pack. Banden är rätt korta så den sitter högt. Förmodligen för att den inte ska hamna i vattnet vid djupvadning. Jämfört mot en vanlig chest pack har denna fördelen att man kan skjuta bak den ur vägen på ryggen och skjuta fram den vid behov. Samma princip blir det om man använder den som en sling pack, snett över kroppen.

Främre delen innehåller en stor bit flugfoam med kardborre på baksidan. Perfekt att sätta använda blöta flugor där för att torka, så man slipper rost i askarna. Vill man snabbtorka flugorna kan man ta loss foambiten och lägga den i framrutan på hemvägen. 3 fack finns för tafsmaterial, tafsar och någon liten flugask.

Huvudfacket är också indelat i sektioner. Smidiga hållare för linsmörja mm. Den är rymlig, men vill man ha två fullstora dubbelaskar blir det väl tight till övriga saker. En stor och en liten ask känns lagom. En bra sak är att den är ljus invändigt så det går lätt att hitta småprylar.

Längst in mot kroppen finns ett smalt men djupt fack med två sektioner. Insidan är vadderad så jag anar att tanken är att man ska förvara brillorna där. Oftast brukar bilnycklarna hamna där. De har tänkt till lite med insidan som är av perforerad foam med mesh-tyg som överdrag. Luftigt och snabbtorkande. Var skeptisk först då jag trodde det skulle suga vatten men det gjorde det inte.

På ena sidan finns en verktygshållare för peang eller retaktor, om någon vet hur det är tänkt att man ska använda den så lämna en kommentar. Där linklipparen ligger an finns en insydd magnet som hindrar att verktyg skramlar runt.

”Bältet” ser likadant ut på båda sidor två blixtlås-fickor och två flaskhållare. Dessa kändes till en början onödiga och tanken var att de skulle vara i vägen. Men de är faktiskt bra att stoppa diverse i. Solbrillorna eller böta vantar. Dock saknar de dränering i botten så om det spolar vågor över samlas det några centimeter vatten som rinner ut i maklig takt. Det finns gott om patronhållare för dem som gillar att hänga massa prylar. Jag lägger dem hellre inuti väskan.

Summerat så är intrycken bra och jag tycker den är värd sina pengar. Har inte långtidstestat den så jag kan inte säga något om hur tålig den är men den känns väldigt välsydd och kraftig i materialet. Jag kunde dock önska att den vore lite bredare så man kunde få ner termosen eller en fet flugask till.

+
lätt och smidig
ligger bekvämt mot kroppen
snabbtorkande
många förvaringsfack
vattentålig
-
ej dränkbar
kunde varit bredare
få D-ringar på ovansidan