Stockholms Havsöringssällskap – Nu kör vi!

november 23, 2012 in Övrigt by kobben

Havsöringsbeståndet i Stockholms skärgård har varit hotat under en längre tid. Situationen har blivit allvarligare än någonsin och det är hög tid att någon gör något. Därför har vi bestämt oss för att göra någonting konkret och startar upp intresseföreningen Stockholms havsöringssällskap (SHS). Skriv in den 2 december i almanackan för då drar vi igång!

Grundarna till SHS består av några eldsjälar som brinner för sportfiske, och havsöringsfiske i synnerhet. Vi bedriver olika former av sportfiskemetoder och har den gemensamma nämnaren att vi alla är hängivna havsöringsentusiaster som vill göra någonting konkret åt situationen.

Vår filosofi, tillika värdegrund, baseras på att ingen sportfiskare eller metod är bättre eller finare än någon annan. SHS kärnvärden är ödmjukhet, respekt och engagemang inför varandras havsöringsfiske och Havsöringen som sportfisk. Alldeles oavsett metod och förutsättningar delar vi en gemensam vision – ett hållbart havsöringsfiske. SHS målsättning är ett ökat havsöringsbestånd i Stockholms skärgård och att skapa en gränsöverskridande och gemensam plattform för alla havsöringsfiskare och intressenter.

Verksamheten bedrivs som en ideell förening som förenar nytta med nöje. Det är i naturen och vid vattnet som det händer och det är där vi behöver ditt stöd. Vår tid är nu och kommande generationers i framtiden. Vilket fotavtryck vill du lämna och vilken framtid vill du bidra till? Vår devis är ”Många bäckar små…” och förutom hängivna medlemmar söker vi kontakt med alla former av intressenter så som samarbetspartners och sponsorer. Är du intresserad?

Besök vår nylanserade hemsida www.shs08.se och ta del av våra tankar och ideer.

Vi vill dessutom kick-starta föreningen och vad är en bättre uppstart än att vi träffas alla nya medlemmar som har tid och möjlighet och fiskar tillsammans? Skriv in den 2 december i almanackan för då är det SHS första klubbmästerskap. Efter tävlingen kommer vi presentera våra tankar och idéer kring vår verksamhet. Mer information om tävlingen och hur du blir medlem finns på hemsidan www.shs08.se. Häng med du också!

Väl mött och skitfiske!

Stockholms Havsöringssällskap